Peercounseling: bijberoep combineren met uitkering


Peercounselingavonden in Gent (30/11) en Mechelen (07/12)

Samen met de voorzitster van het Neutraal Syndicaat Zelfstandigen zoeken we naar oplossingen.

De kleine uitkering aanvullen met een beperkte activiteit als zelfstandige. Volgens het aantal mails dat we binnenkrijgen, blijkt dat op plaats 1 te staan van de moeilijkheden om een zaak te starten met een arbeidshandicap.

Een eigen zaak starten zou voor veel personen met een handicap de geschikte broodwinning kunnen zijn. In het zelfstandigenstatuut kunt u bijvoorbeeld uw werk- en rustmomenten zelf bepalen.  Klanten en leveranciers kennen uw werktempo, enz…….

 Op het eerste zicht niks dan voordelen. Veel mensen kunnen het lichamelijk niet aan om fulltime te werken en zoeken naar een beperkte activiteit als zelfstandige.  Maar wanneer er sociale bijdragen dienen betaald te worden, komt de kat op de koord. Zelfs wanneer de activiteit als zelfstandige erg beperkt is, dient er toch flink wat aan bijdragen betaald te worden. Als aanvulling op een uitkering kan men immers enkel  als zelfstandige in hoofdberoep starten.

 Sommige mensen houden aldus niks over aan hun beroepsactiviteiten. De meeste mensen beginnen er dan ook niet aan. Of ze gaan aan de slag als freelancer vanuit het payrollsysteem.

Christine Mattheeuws, voorzitster van het Neutraal Syndicaat Zelfstandigen , zit in beleidsorganen mee aan tafel wanneer dergelijke onderwerpen bekeken worden.  Zij is dan ook de aangewezen persoon om, op een peercounselingbijeenkomst, te luisteren naar de problematiek van de betrokken mensen.

Bent u een persoon met een arbeidshandicap,  en wilt u komen deelnemen aan het gesprek, dan bent u welkom op de avond in Gent en/of Mechelen.  De deelname is GRATIS, doch inschrijven is verplicht.  Er vlug bijzijn is de boodschap, want we beperken de groep tot 12 deelnemers.

 

CONCREET :

  • Op donderdag 30 november gaat de peercounselingavond door van 19u tot 22u op het volgende adres :Brasserie Oud Gemeentehuis, Heerweg Noord 2, 9052 Gent.
  • Op donderdag 7 december gaat de peercounselingavond door van 19u tot 22u op het volgende adres :Garage +, Onder den Toren 12 te Mechelen.
  • Deelname gratis
  • Maximum 12 deelnemers. Inschrijven met vermelding van adres via : info@talenticap.be of 055/ 60 37 43.

Naar overzicht activiteiten

Inschrijvingsformulier: Peercounseling: bijberoep combineren met uitkering

Ondernemerschap:

Maakt u gebruik van een tolk?