Ondersteuning voor -en door- ondernemers met een handicap

Wat doet HAZO ?

Hazo vzw is het Vlaams steunpunt voor ondernemers met een handicap of chronische ziekte. Zaakvoerders, starters alsook prestarters en betrokken dienstverleners zijn bij ons welkom.

Informatieverstrekking, ondersteuning, belangenbehartiging en sensibilisering zijn onze kernopdrachten. Vlaanderen en Brussel onze werkgebieden. Heel wat van onze activiteiten zijn gratis.

Gelijke kansen voor ondernemers met een arbeidshandicap bij de uitbouw van een eigen zaak is onze doelstelling.

Ervaringsdeskundigheid is het vertrekpunt van de werking. De ondersteuning die we elkaar bieden – en de standpunten die we innemen – zijn gestoeld op ervaringen vanuit het ondernemen met een arbeidshandicap. Onze gespreksgroepen met mensen in gelijkaardige situaties zijn daarvoor een geschikt werkingsmiddel.

Een deel van onze huidige werking vindt plaats is het kader van het project "Talenticap".
Klik op de volgende link voor meer info;

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw e-mailadres in wanneer je op de hoogte wil blijven.

Nieuws

DAT KAN 2018

(14/11/2018) Op 20 november 2018 voert SPOND vzw actie in Brussel met een duidelijke boodschap: alle mensen met een beperking hebben recht op de ondersteuning die ze nodig hebben!

Lees meer

Happening ter ondersteuning van HAZO vzw

(10/10/2018) Ambassador Club Zwevegem organiseert op zaterdag 1 december 2018 een happening ter ondersteuning van Hazo vzw.

Lees meer

Studiedag Talenticap Nabeschouwing

(10/10/2018) Tot ons groot genoegen waren er heel wat deelnemers uit verschillende rangen aanwezig. Personen met een handicap getuigden over...

Lees meer

Activiteiten

Informatiebijeenkomst voor dienstverleners

(10/12/2018) Het Revalidatiecentrum UZ Gent en Talenticap organiseren
een studienamiddag voor dienstverleners over ondernemen
met een arbeidshandicap.

Lees meer

Peercounseling: ondernemen en hulpmiddelen

(12/12/2018) Tijdens een peercounseling via een online videoconferentie, zal een vertegenwoordiger van de VDAB ons wegwijs maken in hun reglementering en visie.

Lees meer

Infoavond: steunmaatregelen en financiële tegemoetkomingen

(20/12/2018) Talenticap organiseert, in samenwerking met VDAB en HDI sociaal secretariaat, een infoavond over steunmaatregelen en financiële tegemoetkomingen voor werkgevers en ondernemers.

Lees meer

Getuigenis

Annelies Staels: "Ik ben psychologe en sinds september 2009 heb ik een chronische ziekte. Daarom werk ik nu op zelfstandige basis en doe aan loopbaanbegeleiding."

Lees meer

Jan Van Den Braembussche: "Ik ben zaakvoerder van een steenhouwerij en communicatie is in ons vak zeer belangrijk. Liplezen is één van de middelen om mijn doofheid te ondervangen."

Lees meer